בעל עסק או עצמאי? חובה לקרוא!
הוצאות מוכרות במס
לכל עצמאי יש הוצאות שנוגעות לעסק. אלו יכולות להיות הוצאות על ציוד לעסק שלו, הוצאות על תפעול שוטף שלו, הוצאות על רכישת סחורה וכדומה. על ההוצאות הללו הוא משלם מע"מ וההוצאות הללו או חלק מהן מוכרות לצרכי מס. ומה זה אומר שהן מוכרות לצרכי מס? זה אומר שההוצאות הללו כולן או חלקן מקוזזות מתשלומים למס הכנסה או למע"מ אך חשוב להבין שרק הוצאות שמטרתן יצירת הכנסה נחשבות לכאלו. כך לדוגמא אם בעל עסק מסוים מקיים פגישות במסעדות הנוגעות לעסק שלו וליצירת הכנסה בו, יכול להיות שחלק מהן יהיו מוכרות למס. לעומת זאת, עצם זה שהוא רשום כבעל עסק לא מאפשר לו לבקש על כל הוצאה שלו שהינה פרטית הכרה למס. ההוצאה המוכרת מחולקת לשלוש קטגוריות – שוטפת, פחת ולצרכי מע"מ.
הוצאה שוטפת
כל הוצאה שוטפת כפי שהזכרנו כאן כזו שמאפשרת לו לקיים את העסק שלו והמטרה שלה היא יצירת הכנסה לעסק תהיה מוכרת למס הכנסה. בפועל זה אומר שהוא מגיש את ההוצאות שלו ואת ההכנסות שלו וההוצאות מקוזזות מההכנסות כך שבפועל תשלום מס ההכנסה שלו יהיה נמוך יותר לעומת אם הוא לא יגיש את ההוצאות שלו להכרה.
הוצאה מוכרת למע"מ
יש הוצאות רבות שעליהן משלם העסק תוספת של מע"מ שעומדת כיום על 17%. כך לדוגמא אם הוא רוכש ציוד משרדי הוא ישלם את הסכום על הציוד בתוספת מע"מ ואת המע"מ הוא אמור "לקבל" בחזרה או יותר נכון, נעשה קיזוז של המע"מ שהוא שילם מההכנסות שלו שהוא קיבל בתוספת מע"מ.
דוגמאות להוצאות מוכרות למע"מ
הנה כמה דוגמאות של הוצאות שמוכרות למע"מ, אך חשוב כמובן לוודא את המידע עם רואה החשבון. כך לדוגמא אחזקת רכב יכולה להיות הוצאה מוכרת למע"מ, אחסון של אתר אינטרנט, אימון עסקי, ביגוד מקצועי, שירותי ראיית חשבון, הובלות בעסק, השתלמויות, תשלום חשמל, תשלום טלפון, אתר אינטרנט, ייעוץ מקצועי, כיבוד ללקוחות ומבקרים, נסיעות באוטובוס, מונית או רכבת, מתנות ללקוחות, עמלות סוכנים, שליחויות, שכירות, שירותי כוח אדם ועוד רבים אחרים.
הוצאה מוכרת לפחת
פחת הוא הנזק הנגרם במהלך הזמן לציוד שיש לעסק וגם הוא מוכר לצרכי מס. לכל סוג של ציוד יש את ההגדרה שלו וזה מתבצע על ידי פריסת העלות על פני כמה שנים. בפועל זה אומר שאם הוא רכש לצורך העניין רכב לכל שנה משנת הרכב יש את הפחת שהוגדר והפחת הזה יהיה מוכר למס.
בשביל זה יש רואה חשבון...
אם יש לכם עסק ואתם רוצים לברר אילו מההוצאות יהיו מוכרות במס ואילו לא, הדבר הנכון ביותר יהיה לפנות לרואה חשבון. רואה חשבון מכיר את רזי החוק ויידע לכוון אתכם מה נכון לעשות ומה לא, מה יוכר ומה לא.